Електронен магазин гръцки стоки

 За поръчките ви, както и за въпроси и предложения, не се колебайте да ни се обадите на телефони 0896138113 и 0889268781. 

На посочените телефони можете да поръчате продуктите и по телефона.

Гръцко сладко от бергамот, 450 гр.

Код 00030
12.50лв.
На склад
1
Подробности за продукта

Гръцкото бергамот от пергамонт е предпочитано от всички, сладък, чист и здравословен, неразривно свързан с гръцката традиция, подходящ за съвременна диета, с богат вкус и малко калории. Изработени с абсолютно уважение към традиционното гръцко качество, запазвайки живи вкуса и ароматите на плодовете дълго време. Сервирайте го с вашето кафе или закуска, или го комбинирайте с кисело мляко или сладолед, или за направата на различни ароматни сладкиши. Опитайте го.

Бергамот (Citrus bergamia) е малък цитрусов плод. Расте на ниски дървета със същото име. Дървото цъфти през април, а плодовете му се събират от ноември до март.

Няма единно мнение за произхода на бергамота. Според някои източници той се е появил за пръв път в италианската област Калабрия през 18 век, а според други е бил познат още в Древен Египет.

Плодът е кисел, а от неговата ароматна обвивка се извлича масло, което се използва за производството на чай Ърл Грей. Есенцията от бергамот е основна съставка в много парфюми, използва се в ароматерапията и в сладкарството.

Добавки, съдържащи бергамот се приемат с цел понижаване нивата на холестерола и кръвната захар, намаляване степента на затлъстяване и артериалната ригидност.

Още за Бергамот (Citrus bergamia) | Ботаника от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B...

Добави в любими
Сподели

Покажи
Скрий
error: Не копирай !!
Обадете се
Направление
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram