Как да прекарате една седмица в Гърция (примерен маршрут)

Как да прекарате една седмица в Гърция (примерен маршрут)

Ако имате само една седмица в Гърция, може би е изкушаващо да се отправите към гръцки остров или да изследвате столицата по време на престоя ви. Естествено и двата варианта със сигурност са привлекателни, но може и да се насладите на седмично пътешествие, изпълнено с невероятни гръцки дестинации. Започнете от столицата Атина, но не пропускайте и другите зашеметяващи спирки по пътя. От историята и мистерията на Делфи до спортното наследство на Олимпия, този гръцки маршрут е изпълнен с незабравими атракции на тази древна страна.

1. Атина (2 нощувки)

Почти сигурно ще започнете пътуването си от Атина, където се намира най-голямото международно летище в страната. Започнете от Акропола, древния град, който се гордее с някои от най-невероятните исторически структури в света. Обиколете Партенона, възхитете се на храма на Атина Найки и дане пропуснете Пропиля. Ако искате да продължите историческото приключение, прекарайте известно време в Националния археологически музей, в новия музей на Акропола или в Националната художествена галерия. В центъра на града се разходете през зашеметяващата зелена Национална градина, бягство от градската суматоха, където можете да си устроите пикник сред цветя и гръцките статуи, които са на стотици и дори хиляди години.

 

2. Коринт, Микена и Епидавър (междинни спирки)

Докато минавате през Пелопонеския регион на Гърция, отделете време да разгледате някои от най-важните дестинации. Коринт, например, е дом на разрушен град и забележителности като Римския Одеон и храма на Аполон. В Микена можете да обиколите 4000-годишни руини в Акопула на Микена и след това да посетите Археологическия музей в Микена. В морското село Епидавър можете дори да хванете шоу в древния театър Епидавър, който все още стои и е домакин на събития.

3. Нафплио (1 нощ)

Ако искате да останете една нощ в източната част на Пелопонес, направете го в Нафплио. Тази крайбрежна дестинация се гордее с красиви пясъчни плажове, а центъра на града е пълен с романтика и е идеален за младоженци и двойки. Дори ако пътувате самостоятелно, ще се насладите на венецианските сгради от 18-ти век. Обиколете музея на Пелопонезийската Фолклорна Фондация, възхитете се на невероятната крепост Паламиди от 17-ти век и вижте традиционния живот в очарователното рибарско селище Псаромахалас.

4. Олимпия (1 нощ)

През 776 г. пр. Хр., Първите олимпийски игри са се провели в съименния град на събитието – Олимпия. Днес Олимпия е Мека за любителите на спорта и можете да видите някои руини, които обозначават точното местоположение на най-ранните игри. Олимпийските факли осветяват денонощно Олимпия и можете да им се възхищавате от разстояние ден и нощ. Също така интерес за посетителите е фактът, че Олимпия е дом на фантастична винарна, където можете да обиколите лозята, а след това да опитате от местни реколти вина заедно с регионални кулинарни специалитети.

5. Делфи (1 нощ)

В древни времена Делфи се смятал за една от най-важните дестинации в света. Като дом на оракула на бог Аполон, Делфи е обвит в мистерия и духовност. Днес можете да посетите останките от храма на Аполон и да преминете през невероятни руини като Светилището на Аполон и Светилището на Атина. Тъй като Делфи се намира в провинцията, пътуващите да протегнат крака сред природата и да се наслаждят на великолепната гледка. Възхитете се на гръцката природа като наемите велосипед или се разходете сред великолепните поля.

6. Каламбака (1 нощувка)

Гръцкият град Каламбака не е пълен с руини или музеи, но все пак е идеалното място да прекарате една нощ от седмицата си в Гърция. Това е така, защото е портата към Метеора – невероятна атракция, която трябва да видите. Метеора означава средата на небето, име, извлечено от скалните върхове, които се издигат нагоре. На върха на тези великолепни скални образувания са събрани 24 манастира, някои от които датират от 14-ти век. Лесно е да разберете защо тези Божии мъже са избрали да живеят, да работят и да се молят тук: при такава внушителна надморска височина, може да се почувствате по-близо до небето, отколкото до град Каламбака.

7.Атина (1 нощ)

Преди да завършите приключението в Гърция, върнете се в Атина за последния ден от ваканцията. Въпреки че може да сте били там в началото на пътуването, все още има какво да видите. Ако имате нужда от сувенири, посетете най-изявените магазини в Колонаки или уличните търговци в Плака. Прекарайте известно време, като се любувате на по-малко известната, но впечатляваща колекция в Музея на Гръцкото Фолклорно Изкуство или се насладете на живописно фериботно пътуване от пристанището на Пирея. Разбира се, няма да бъде пътуването завършено, ако не изпиете едно узо в местна таверна с местните жители.
Сподели


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Покажи
Скрий
error: Не копирай !!
Обадете се
Направление
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram