Ползите на сапуна със зехтин

Ползите на сапуна със зехтин

Маслиновото масло е чудесен компонент в дресинга на  здравословната салатна, но ползите от него не свършват до тук. От древни времена, хората са се възползвали от ползите на това чудо масло за омекотяването на кожата . Когато се смесва като съставка, за направата на сапун, зехтинът допринася за по-гладка и по-еластична кожа.

Хипер хидратация

Сапунът от маслиново масло почиства кожата, без да отстранява естествените масла, за да не изсъхне и да не се изсуши след почистването. Маслиновото масло също така позволява на кожата да се поти и да отделя клетките естествено – сапуните, които съдържат синтетични почистващи препарати и аромати, могат да блокират порите и да предизвикат дразнене. Глицеринът, страничен продукт на процеса на създаване на сапуна, се запазва в повечето естествени сапуни от маслиново масло. Глицеринът е силно овлажняващ – той всъщност абсорбира вода от въздуха. Производителите на сапуни обикновено отстраняват глицерина от продуктите си, за да го използват за други цели.

Малко алергични реакции

Сапунът от зехтин е хипоалергичен, така че е по-малко вероятно да изпитате алергична реакция при него. установено е, че маслиновото масло е подходяща съставка за кремове, използвани при деца. Ако той е безопасен за кожата на новородени, то вероятно той ще бъде нежен към вашата чувствителна кожа. Повечето сапуни от зехтин съдържат само естествени съставки, за разлика от много други сапуни, които съдържат натриев лаурил сулфат, известен кожен дразнител и потенциален токсин.

Богат антиоксидант

Срещате свободни радикали всеки ден, когато се излагате на замърсяване, пестициди и химически продукти за красота. Тези свободни радикали увреждат клетките, потенциално причиняват болести и ускоряват стареенето. Зехтинът е естествен източник на антиоксидантите витамини Е и А, които се борят със свободните радикали и ползите съществуват, независимо от това дали маслото се поглъща или се втрива в кожата под формата на сапун. Маслиновото масло съдържа също и олеокантал, съединение с противовъзпалителни ползи. Възпалението в организма може да компрометира имунната ви система и да ви изложи на риск от болести и зарази, включително хронични кожни обриви, сърдечни заболявания и проблеми с храносмилането.

Дълготраен, леко ароматизиран и с веган свойства

Сапуните от зехтин предлагат приятен, плодов аромат, а не добавен аромат, който може да раздразни чувствителното обоняние. Сапунът, произведен със зехтин, е твърд и се топи минимално, така че вие можете да се възползвате от инвестицията си дълго време. Много сапуни са направени с животински мазнини, а не с растителни масла. Сапунът от зехтина използва растителни продукти, което го прави подходящ за хора, които искат да избягват използването на животински продукти.

Сподели


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Покажи
Скрий
error: Не копирай !!
Обадете се
Направление
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram