10-те Най-добри гръцки острова

10-те Най-добри гръцки острова

Красивите и екзотични гръцки острови примамват всяка година туристите, което ги прави една от най-добрите туристически дестинации в света. Въпреки това, със стотици острови, от които да избирате, планирането на пътуване може да се превърне в малко дилема. За да ви помогнем във вашето пътуване, разгледайте следния списък с най-добрите гръцки острови.

10. Кос

Характеризира се с дълги ивици от чисти, бели плажове и обработваема земеделска земя, богата на грозде, смокини, маслини, царевица и пшеница, остров Кос предлага красиви пейзажи, исторически забележителности и страхотни плажове, всичко това в спокойна атмосфера. Можете да разгледате забележителности като руините на древен пазар и крепостта от 14-ти век, построена от рицарите на Свети Йоан Родос. В очарователния градски център на варосаните сгради в град Кос ще откриете богат избор от хотели, ресторанти, барове и нощни клубове.

9. Парос

Парос е един от най-живописните гръцки острови с очарователните си стари градове с калдъръмени улички, бели сгради и живи плетове от цветя Бугенвилея. Благодарение на многото удобни фериботни връзки, Парос е добър избор, ако искате да посетите и други острови в Цикладите. Ако търсите атрактивен нощен живот, ще имате богат от избор на този гръцки остров, тъй като предлага много градове, които имат пълна гама от ресторанти, барове и нощни клубове. Плажовете на Парос също са многообразни, вариращи от тихи и отдалечени, до по-претъпкани, където често се провеждат състезания по уиндсърф.

8. Самос

Смятан за една от най-слънчевите дестинации в цяла Европа, Самос е мястото, където ще откриете зашеметяващи плажове с камъчета и кристално чисти води, които са идеални за гмуркане. Никога не сте опитвали тези забавна дейности? Не се притеснявайте, остров Самос Ви предлага много курсове и инструктори, които да Ви осигурят чудесно преживяване. Значимите забележителности, които могат да се видят на Самос, включват руините на храма Хера, както и Евпалинанският акведукт, който се смята за древно инженерно чудо.

7. Хиос

Отделен от Турция от тесен проток и част от Североизточните Егейски острови, Хиос е идеално място за разглеждане на забележителности. Разположен в центъра, е най-забележителният исторически обект – Неа Мони, манастир от 11-ти век. В южния край на острова посетителите могат да разгледат няколко средновековни села със своите древни стени и кули. Вероятно ще видите разнообразни цветни лалета, които растат и в тази област. Ако вашето посещение е по време на Великден, може да Ви е интересно да се насладите на уникална традиция в град Врондадос, където местните практикуват приятелска църковна война по време на Великденските служби.

6. Корфу

От всички най-добри острова в Гърция, Корфу вероятно предлага най-голямо разнообразие на смесица от етнически култури до контрастиращите му пейзажи и множество атракции. Един остров, потопен в византийската история и гръцката митология, Корфу се отличава с очарователни стари градове, в различните архитектурни стилове на гръцкото, италианското, френското и британското минало. Извън градовете, туристите ще открият едни от най-красивите плажове на Гърция, някои от които са непокътнати. Независимо какви са вашите интереси, този йонски остров предлага много интересни атракции от исторически забележителности до съвременни музеи и оживен нощен живот.

5. Скиатос

Любителите на природата няма да искат да пропуснат да посетят остров Скиатос в Споради. Един от най-северните гръцки острови, Скиатос разполага с огромни хълмове от буйни борове и пясъчни плажове, като предлага изобилие от гледки от дивата природа. Други интересни атракции на острова включват древни манастири, средновековни замъци, византийски църкви и очарователни музеи.

4. Родос

Ако обичате историята, няма да искате да пропуснете Родос. Разположен в близост до крайбрежието на Турция в Додеканезе, този красив остров съчетава много исторически съкровища като средновековния Стар град, храма на Аполон, Акропола на Линдос, Двореца на губернатора, пешеходната зона на Родос и др. Този остров, под екзотично турско влияния, също така се отличава с популярни морски курорти и очарователни села с приятелски настроени местните жители.

3. Крит

Като най-големия от гръцките острови, Крит е и най-населеният. Крит е мястото, където ще намерите голямо разнообразие от хотели, ресторанти, магазини и нощни клубове. Тъй като този остров предлага красиви плажове, живописни планини и проходи, можете да се насладите на голямо разнообразие от дейности на открито, като туризъм, планинско катерене, конна езда, преходи през проходите, плуване и др. Любителите на историята ще искат да разгледат многобройните исторически и археологически забележителности на острова, като двореца Кносос, който датира от минойската цивилизация.

2. Миконос

Миконос е известен като космополитна дестинация сред гръцките острови. Град Миконос (известен също като „Chora“) е зашеметяващ живописен гръцки град с лабиринт от малки улички и бели пешеходни алеи. Въпреки че улиците са изпълнени с малки магазини, бутици, художествени галерии, кафенета, барове и ресторанти, град Миконос не е загубил напълно своята идентичност. Благодарение на строгите правила за строеж на Миконос, традиционният цикладски архитектурен стил и характер остават непокътнати.

1. Санторини

Част от групата на гръцките острови „Циклади“, Санторини е известен със своите драматични гледки, зашеметяващи залези, белите къщи и собствен активен вулкан. Фира, столицата на Санторини, е брак на венецианска и цикладска архитектура, чиито бели калдъръмени улици се сливат с магазини, таверни, хотели и кафенета, докато се придържат към ръба на висока скала. Ако пристигнете по море, можете да вземете лифта от пристанището или алтернативно да предприемете катерене по 588-те зигзагообразни стъпала.

Сподели


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Покажи
Скрий
error: Не копирай !!
Обадете се
Направление
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram