Идея за гръцка вечеря

Идея за гръцка вечеря

Когато се окажете в настроение за парти, което да е малко по различно, което да ви отведе на едно прелестно, романтично и слънчево място, предлагаме ви да се организирате гръцка вечеря. Не можеш да не се усмихнеш, когато си помислите за слънчевите пръски, ярките бели сгради и лазурното море. Съчетайте слънчевото изображение на Гърция с ярките вкусове на кухнята й, и вашите мисли и тези на компанията ви, със сигурност ще се пренесат много бързо там.

Това ше бъде една вечеря, която няма да искате да свърши! Празнувайте със слънчевите аромати на Средиземно море, без да напускате собствения си дом.

Подготовката

Когато планирате гръцко парти, е хубаво да запазите нещата класически и традиционни, с декорация на масата в цветовете на Гърция – синьо и бяло. Пригответе бяла основа – бял сервиз върху бяла покривка за маса. Добавете украса в синьо от салфетки, ярки сини цветя и може би стъклени изделия. Или сложете покривка на сини и бели ивици.

Направете партито на свещи и слаба светлина, за да създадете красива и релаксираща обстановка. Светлината на свещите ще пренесе гостите ви на островите и ще ги обгърне в гръцка атмосфера.

Поставете бели свещи със златисти свещници и създайте кръг от тях в центъра на масата. Поставете ниска ваза с бели рози в центъра на кръга.

Поставете картичка с името за всеки гост, като напишете имената с лъскав син маркер на бели картончета с формата на мида.

Сплетете бели салфетки във формата на пура и ги поставете в златен пръстен за салфетки.

Пуснете традиционна гръцка музика за фон.

Менюто

Има някои вкусове и съставки, които автоматично ще намерят своя път към вашата маса, когато планирате гръцка вечеря. Маслини, зехтин, лимон, патладжан, агнешко, мед, морски дарове и билки са някои от доминиращите елементи в тази кухня. Ето едно меню, което гарантира, че сте уловили вкусовете на гръцките ястия на вашето парти.

 Започнете с мезета

Мезетата, или малките хапки, са основна част от гръцката култура. Те могат да се сервират по всяко време на деня, като целта им е да акомпанират на питиетата и да улеснят разговора. Мезетата могат да бъдат прости, хрупкави хапки, или вкусни сготвени късове. За по интересно можете да комбинирате платото с мезета, като използвате комбинация от готови за съставки заедно с няколко приготвени хапки:

маслини;
– парчета фета сирене;

хумус;
топеник;
– късчета гръцки питки;
– лозови сърми;
– баница със спанак.
Поднесете вашете мезета с традиционен гръцки алкохол – узо или ципура.
Основно ястие

Агнешко сувлаки с тзатзики – Голяма част от това ястие може да се направи предварително, което ще ви позволи повече време, което да прекарате с гостите.

Агнето е от решаващо значение за гръцката вечеря.

Гръцка салата с критараки и скариди – това е една добра гарнитура за агнешкото, които също могат да бъдат подготвени предварително.

Асортимент от гръцки вина и бира.

Десерт

Баклава – Най-класическият и разпознаваем от всички гръцки десерти, баклава. Вкусни хапки, които имат много форми и размери. 

Гръцко кафе – Краят на вечерята с кафе е много важен мопмент за подпомагане на храносмилането и продължаване на разговора и забавлението.

Сподели


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Покажи
Скрий
error: Не копирай !!
Обадете се
Направление
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram