Ползите от маслините за кожата

Ползите от маслините за кожата

Маслините и зехтинът съдържат високи нива на антиоксиданти, които са мощни имуностимулатори за организма. Много хора използват само маслините и зехтина само като продукти за готвене, но маслиновото масло може да се прилага директно върху кожата, за да се възползвате от неговите защитни антиоксиданти.

Свойства

Маслините са с високо съдържание на антиоксиданти и витамин А. Антиоксидантите помагат да се предотвратят вредните свободни радикали, които могат да доведат до кожни заболявания и ракови заболявания. Витамин А помага на кожата ви да поддържа правилното неутрално рН, което е от съществено значение за поддържането на здравословен, сияещ вид на кожата.

Методи на прилагане

Можете да нанесете зехтина върху кожата външно, като алтернатива за почистване или като неутрален овлажнител. За да го използвате като почистващ препарат, разтрийте 1 чаена лъжичка зехтин върху кожата си, като използвате кръгови движения на пръстите в продължение на две минути. След това приложете на лицето си парна баня; топлината от кърпата ще отвори порите, което ще позволи на маслиновото масло да се смесе с маслата в кожата ви. След като кърпата се охлади, изтрийте зехтина. За да използвате зехтина като овлажнител, поставете две капки зехтин в дланта си и разтъркайте ръцете си, за да разпределите маслото равномерно между дланите.

Вътрешно лечение

Маслиновото масло дори може да бъде полезно за кожата, когато се приема вътрешно. Това е така, защото мононенаситените мазнини в зехтина поддържат здравословно рН в органите и тъканите на тялото, включително и кожата. Можете да изпиете 1 супена лъжица зехтин, или да комбинирате зехтина с оцет и да го поднесете със салата.

Имайте в предвид…

Зехтинът се изцежда от маслините, като се натискат суровите маслини многократно. Първото пресоване създава така нареченото екстра-необработено (extra-virgin) зехтин, което е най-богато на хранителни вещества масло. Най-добре е да използвате extra-virgin зехтин за кожата и диетата си, за да сте сигурни, че получавате най-голяма полза от ннеговите хранителни вещества.

Сподели


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Покажи
Скрий
error: Не копирай !!
Обадете се
Направление
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram